Skinkrullader i cidersås

Tiden efter söndagsmiddagen är värsta tiden på hela veckan. Då ska kommande vecka planeras med skjutsningar, middagar, träningar och andra aktiviteter för att veckan ska flyta på så bra som möjligt. Dessutom ska väskor packas, kläder tas fram och det jobbigaste nämligen att få barnen i säng i vettig tid. Man kan nog säga att jag lider av söndagsångest. Tur att den är borta när jag vaknar på måndagmorgon. Nu hoppas vi på en frisk vecka för jag är så less alla förkylningar som har härjat här i huset i flera veckor.

Dagens middag blev pyssliga men goda rullader.

Skinkrullader i cidersås
9 hg skinkstek el. liknande i skivor
Fyllning
1 pkt bacon
0,5 zucchini
0,5 gul lök
50 g philadelphiaost
2 msk persilja
Sås
2 dl torr äppelcider
1 msk kycklingfond
1-1,5 dl grädde
1 msk persilja
salt och peppar
ev. 1-2 tsk maizena


Skär bacon och zucchini i småbitar och finhacka löken.
Stek i stekpanna.
Rör ner philadelphiaost och persilja.
Salta och peppra köttskivorna. Lägg lite fyllning på varje skiva. Rulla ihop.
Stek rulladerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Ställ in dem i 175 graders varm ugn.
Koka ihop allt till såsen och häll sedan över rulladerna i formen.
Låt stå ca 10 min till i ugnen.
Servera med potatis eller pasta.


Leif berömde maten flera gånger. Alltid kul de gånger det händer. De övriga verkade också tycka om det. Rulladerna är lite småpyssliga men inte speciellt svåra att göra. Perfekt att göra om man är flera som lagar mat ihop, eftersom det finns flera arbetsuppgifter. En kan salta och peppra skivorna, en klickar på fyllning och en rullar ihop skivorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *