Morotsoppa med curry

Ikväll ska jag och två kompisar på Luleås bästa pastarestaurang, men med sämsta hemsidan, Pastabacken. Gott och trevligt lär det bli. Förhoppningsvis får man höra lite roligt skvaller också 🙂 Men tillbaka till deras hemsida – jag som tycker om att leta och ge information på nätet via hemsidor, bloggar, facebook mm kan inte förstå att man inte ens lägger ut en meny. För den menyn ändras inte ofta – tack o lov för den är perfekt som den är. Man kanske skulle erbjuda dem lite webredaktörsarbete i utbyte mot lite mat 🙂

Visst kommer ni ihåg att soppa är perfekt att tillaga när det är stressigt. Skär grönsakerna i små bitar så blir de mjuka snabbt, koka, mixa, krydda, smaka av och ät. Det tar inte många minuter! Här är receptet på gårdagens starka goda soppa.

Morotsoppa med curry
700 gram skalade morötter
1 liten gul lök
1 liter vatten
1 grönsaks- eller kycklingbuljongtärning
2 tsk salt
1 tsk curry
1 tsk garam masala
1 krm cayennepeppar
2 krm vitpeppar
1 dl grädde

Skala och skiva morötter. Skala och hacka lök.
Fräs morötter och lök i en stor kastrull någon minut.
Häll i vatten och buljongtärning och låt koka i ca 20 minuter tills morotsbitarna är mjuka.
Mixa med stavmixer.
Smaka av morotsoppan med grädde och kryddorna.

Eftersom Ida tyckte att soppan var för stark så rörde jag ner en sked turkisk yoghurt i hennes tallrik och det mildrade smaken. Jag ville ha en ganska kryddstark soppa så jag använde nog lite mer kryddor än vad som står skrivet i receptet. Men är ni känslig mot stark mat kan ni ju börja med hälften av mängden och sen smaka er fram till bra styrka.

Det är sällan jag kommer ihåg eller har tid att titta igenom bloggen men när jag får kommentarer av er på gamla inlägg så läser jag, förutom kommentaren, inlägget och det resulterar ofta i att jag blir så sugen på just det receptet. Nu fick jag precis en kommentar på blåbärsformar och genast börjar jag planera in när jag ska baka dem. Fast blåbärsform-suget hinner nog gå över innan helgen för då har jag hunnit läsa någon annan kommentar på något annat inlägg 🙂

En kommentar till “Morotsoppa med curry”

  1. Gör det erbjud dina tjänster. Har också tyckt att deras hemsida är dålig.

    De skulle kunna skriva in vad de har till lunch, då vi brukar ringa och beställa därifrån. Då får vi först störa dem med att fråga vad de har och sedan ringa lite senare med beställningen. Lite onödigt i datasamhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *