Räkpasta

God morgon! Nu har vi vaknat upp till ännu en sport-på-tv-dag. Skönt att ha en anledning att ligga i soffan, för jag är så otroligt trött hela tiden, hoppas det inte är nån förkylning som är på gång. Ska blir skönt med en vecka ledigt, då ska jag passa på att vila ordentligt när barnen vill vara med farmor och kusinerna mest hela tiden.

Det är så enkelt att göra egen räkfond så det tycker jag absolut ni ska prova. Den här räkpastan är enkel och god med få ingredienser som man ofta har hemma.

Räkpasta
5 hg räkor med skal
pasta
Fond
skal från räkorna
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 dl vatten
pastasås
2 msk dill
1,5 dl grädde
ev. lite maizenaredning
salt o svartpeppar

Skala räkorna. Kom ihåg att spara skalen.
Skala och hacka löken.
Stek löken och räkskalen i lite olja.
Tillsätt tomatpuré, vin och vatten. Koka i minst 15 minuter.
Sila fonden, koka upp med grädde och dill. Red ev. med maizena.
Smaka av med salt o peppar.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet.
Ta bort räksåsen från plattan och tillsätt räkorna. Obs såsen får inte koka nå mer för då blir räkorna sega och tråkiga.
Häll pastan i en fin skål, häll räksåsen över. Servera med sallad.Mums vad gott! Jag hade gärna haft lite ruccola eller babyspenat i den här räkpastan men nu hade jag inte det hemma så då fick jag klara mig utan och det gick nästan lika bra.

Vad tyckte ni om Melodifestivalen igår? Ida blev såå ledsen när inte Janet Leon gick vidare och jag kan nog hålla med henne om att det var en av de bättre låtarna i gårdagens startfält som nog var det sämsta så här långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *