Mjölkfria scones med havre

Solen skiner från en klarblå himmel men det blåser riktigt mycket så jag kan nog hålla mig inne, med gott samvete, som jag hade planerat. Jag ska förutom baka även tvätta inför nästa veckas Stockholmsresa, tömma några köksskåp inför köksrenoveringen och jag ska nog börja titta på deklarationen också. Varför väntar man alltid in i det sista med att deklarera?! Men nån kopp te i solen hinner jag nog med i alla fall och en cykeltur med Ida. Hon har precis lärt sig cykla och det första hon frågar när hon vaknar är om hon får cykla.

Dagens frukost blev nygräddade scones med ost och jordgubbsylt. Mums!

Mjölkfria scones med havre
3,5 dl vetemjöl
1,25 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram mjölkfritt margarin
1,5 dl havremjölk


Blanda de torra ingredienserna i en skål, tärna ner margarinet och arbeta ihop till en grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg.
Dela degen i två delar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.
Grädda i mitten på ugnen i 250 grader i ca 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Serveras genast med smör, (ost) och marmelad.

Det blev riktigt gott att blanda i lite havregryn också. Prova nästa gång ni gör scones! Brukar ni baka scones till frukost? Det går ju väldigt fort att slänga ihop några scones och känns väldigt lyxigt med nygräddat på frukostbordet, för att inte tala om hur härligt det luktar.

Nu är det hög tid att sätta köttet i marinad för i kväll ska det grillas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *