Chiliburgare med dressing VV

Vilken underbar kväll!

Jag satt länge ute i kvällssolen o läste. Så mysigt, så härligt, så skönt! Jag ville knappt gå in, men vm-fotbollsfinalen lockade lite för mycket. Men jag hoppas och tror på fler såna här magiska kvällar.

Till middag grillade vi de enkla chiliburgarna som vi åt för inte så länge sen. Men jag ger er receptet igen och den här gången har jag även räknat ut propoints på burgarna och en tillhörande dressing.

Chiliburgare (5 portioner 5 propoints/portion)
500 g nötfärs 15%
(Använder du 10%-nötfärs blir det istället 4 propoints/portion)
3 msk vatten
1 msk sambal oelek
0,75 tsk salt

Blanda ihop alla ingredienser.
Forma till 5 hamburgare.
Grilla eller stek hamburgarna 3-4 min per sida.

Dressing (5 portioner 1 propoints/portion)
1 dl turkisk yoghurt 10 %
(Använder du den magrare varianten av yoghurt blir det 0 propoints/portion)
1-2 msk chilisås
salt o peppar
ev. grillkrydda

Blanda ihop turkisk yoghurt och chilisås.
Smaka av med kryddor.

Vi har ju köpt nötfärsen av en bonde i närheten så det är svårt att veta fetthalten på den och eftersom vi aldrig köper köttfärs på affären så vet jag faktiskt inte vad den vanligast fetthalten på nötfärs är. Vet ni?
Jag är inte så förtjust i köpt hamburgerbröd (4 propoints) så jag struntade i det och åt chiliburgaren och dressingen med grönsaker istället, som enligt mig blir mycket godare. Leif var lika imponerad den här gången som förra att biffarna håller ihop utan problem på grillen, så de är riktigt lätt-grillade.
På tal om grillat – Visst kommer ni ihåg att rösta på mig och mitt bidrag i Icas grill-tävling. Klicka här så kommer ni till röstningssidan där ni ska rösta på Grillat kantarellfyllt älginnanlår och potatispaket. Kom även ihåg att ni kan rösta en gång per dag (och ip-adress) hela juli månad.

2 reaktioner till “Chiliburgare med dressing VV”

  1. Gjorde pestorullarna och krustader med västerbottensost förra veckan som förrätt till Melongazpacho. Alla som åt tyckte de var jättegoda. Det jag hade kvar av pestorullarna "grillade" jag istf i ugnen. Och jag tyckte de blev nästan godare "grillade". Nu måste jag prova lite andra recept någon dag.

    1. Åh vad gott det lät med grillade pestorullar. Det måste vi prova innan sommaren tar slut. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *