Fläskfilé- och bacongryta med mango chutney

Vilket väder! Så skönt att sitta inne i värmen, vill inte ut på flera da’r (fast så lär det inte bli). I morse tog jag faktiskt bussen till jobbet för bilen var översnöad och det fortsatte snöa, det blåste och drev och var ett riktigt skitväder rent ut sagt. Så skönt att sitta i lugn o ro på bussen och dricka te, istället för att vara på helspänn vid ratten. Det tar lite längre tid men det var verkligen värt det i morse. Känns lite ovant att åka buss men det lär bli fler gånger i vinter.
Det var väldigt skönt att efter jobbet komma hem till dukat bord och Leif hade fixat mat och vin. Lyx en ruggig höstfredag. Igår visade jag honom receptet på den goda fläsfilégrytan jag fick äta på tjejmysmiddagen vi hade för några veckor sedan.
Fläskfilé- och bacongryta med mango chutney
600 g fläskfilé
salt o peppar
140 g bacon
0,5 purjolök
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1-2 msk kalvfond
2 msk mango chutney
1 msk kinesisk soja
1 (röd) paprika
Salt
Peppar

Putsa och skiva köttet. 
Bryn det, salta (tänk på att bacon och fond är salt) och peppra, och lägg över det i en gryta. 
Strimla bacon och purjolök. Fräs det tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan.
Tillsätt vatten, grädde, fond, mango chutney och soja och koka i 10 minuter.
Strimla paprikan och lägg i grytan. 
Låt koka i 5 minuter. 
Fläskfilégrytor är enkla att göra och blir oftast goda, eller hur? Vi äter mycket älgkött eftersom vi har hela frysen full, men fläskfilé kan jag bli så otroligt sugen på emellanåt. Och då blir det ofta grytor liknande denna vi gör. 
Vi åt ugnsrostad potatis och morötter till grytan (båda gångerna) och det passade jättebra men jag förmodar att det blir gott med ris eller bulgur också. Vad skulle ni äta till grytan?

2 reaktioner till “Fläskfilé- och bacongryta med mango chutney”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *