Tacogratäng med philadelphiaost och avokado

Då är veckan i gång…med en rivstart som vanligt. Fast just nu är det väldigt lugnt för jag är ensam hemma och passar då på att skriva till er. Snart ska jag hämta Ida hos en kompis och sen ska vi hem och göra klart läxan, packa väskan och ta fram kläder inför i morgon, innan det är dags för tandborstning och sängläggning. Jag tror jag ska mysa ner mig med Ida ett tag. Finns inget bättre än att slumra några minuter efter midda’n så att man sen är lite piggare under kvällen.

Har ni kvar tacoköttfärs sen i fredags? I så fall kan ni göra den här gratängen av överbliven köttfärs, eller så steker ni ny tacoköttfärs.

Tacogratäng med philadelphiaost och avokado
5 hg köttfärs
1 påse tacokrydda
vatten
200 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 avokado
riven ost

Bryn köttfärsen. Tillsätt kryddan och vatten enligt anvisningarna. Koka ett tag.
Blanda philadelphiaost och crème fraiche, bred ut i botten på en gratängform.
Bred tacoköttfärsen över.
Strö på avokadobitar och sedan den rivna osten.
Gratinera i 225 grader i ca 20 min.
Servera tillsammans med vanliga taco-tillbehör, 
t.ex. sallad, gurka, tomat, majs, salsa och nachochips.
Jag använde fryst tärnad avokado till den här maträtten. Väldigt smidigt! Och det är nog så man måste använda den avokadon för den är inte god att ”bara” äta. Har ni provat den? Har ni ens sett den i frysdisken?

Hade vi inte haft så bråttom när vi fixade maten hade jag nog tillsatt purjolök och paprika också. Kanske lite tomat och majs också. Ja, ni hör man kan ju variera detta hur mycket som helst efter vad man är sugen på.

På väg in i ugnen.
Färdig att äta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *