Kladdkaka med Rice Krispies

I fredags var det kladdkakans dag och eftersom jag kom hem sent bakade Olivia en god kladdkaka till oss. Såna viktiga dagar kan man ju inte missa att fira. I dag är ännu en viktig dag för i dag är det Chokladens dag och då passar det ju med kladdkaka än en gång. Tyvärr är vår slut sen länge, men här kommer receptet på kladdkakan Olivia bakade.

Kladdkaka med Rice Krispies
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 dl rice krispies

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner det i smeten tillsammans med smöret.
Rör ner Rice krispies.
Häll i smord och bröad form.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

Mums! Som jag alltid säger – en kladdkaka kan man inte misslyckas med. Det var gott med de hård-sega rice krispies i som gjorde att det blev lite tuggmotstånd. Vad tycker ni är godast till kladdkaka? Jag tycker de är underbart goda bara som de är. Men ska jag ha tillbehör så vill jag ha glass och bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *