Sparrissoppa

Nu är det slutspurten som gäller! 

Några julklappar kvar att inhandlas, julaftonsefterrätten ska bakas, sista sillen ska läggas in, skinkan ska stekas och griljeras, golven ska skuras, borden ska dukas, men först ett sväng till jobbet i några timmar. Jag hoppas jag kan sluta till lunch för att sen göra ett jobb-ryck hemma för att vara klar lagom till middagen och sen kunna sitta i soffan och äta julgodis resten av kvällen. Vi får väl se om jag lyckas! Jag hoppas även att skinkan är färdigstekt och griljerad lagom till middagen så vi får en riktig smarrig, härlig macka med ljummen skinka och äppelmos. Julens bästa skinkmacka!

Jag tycker det är perfekt med soppor till förrätt så i lördags bjöd jag på denna sparrissoppa innan det var dags för Kyckling- spenat- och pastagratängen, som jag serverade till varmrätt.

Sparrissoppa 6 förrättsportioner
3 msk konc kycklingfond
1 dl vitt vin 
5 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 paket tinad fryst sparris (à 200 g)

Koka upp kycklingfond, vin och vatten. 
Låt sjuda i 7-8 minuter. 
Vispa i crème fraichen.
Skär sparrisen i bitar och spara sparristopparna vid sidan. 
Lägg sparrisbitarna i soppan, koka upp. 
Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer. 
Smaka av med salt och peppar.
Fördela sparristopparna i djupa skålar. 
Häll över den varma soppan. 

En riktig god soppa som jag tänker göra fler gånger. Vinet gör att soppan blir lite syrlig, som jag vet att vissa inte tycker om, men jag tycker det blir en riktig god smak. Mina gäster sa att det var en god soppa, vet dock inte om de var ärliga eller bara snälla 🙂

Det är gott att servera nån sorts bröd till soppan, i lördags blev det ost- och basilikastjärnor, dvs jag tryckte ut stjärnor med hjälp av en pepparkaksform, sen bredde jag på philadelphiaost och torkad basilika.
Jag la sparrisknopparna i tallriken och tog kort innan gästerna kom. Sen när jag hade hällt i soppan glömde jag så klart att ta ytterligare kort. Vilken tur att jag hade kvar lite soppa till dagen efter så ni fick se en bild på soppan också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *