Kött i ugn – perfekt till många

I dag har det varit en perfekt dag då jag har hunnit lite smått o gott. 

Jag har vilat i soffan o sett skidåkning och alpint på tv, jag har förberett morgondagens festmiddag, jobbat lite och röjt lite i ett förråd, jag har haft trevligt spontan-fika-besök och jag har hunnit ta bort lite tomtar. Vila och jobb blandat och än är inte dagen över för nu sitter vi bänkade för att se juniorkronornas semifinal och hoppas på final om nån dag, eller natt rättare sagt eftersom vm är i Canada. Inte kul med tidsskillnaden.

Dagens middag blev en gammal klassiker som är perfekt att göra när man är många. Enklare kan det knappt bli….och gott är det också.

Kött i ugn – perfekt till många
ca 1 kg kött, t ex fransyska
2 dl crème fraiche
2,5-3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
0,5 dl soja

Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform.
Blanda ihop övriga ingredienserna och häll över köttet.
Ställ in i ugnen, 175° i 1 timme.
Servera med kokt potatis eller ris.

Få och vanliga ingredienser till såsen ändå blir den så otroligt god. Eftersom man inte behöver försteka köttet något, såsen tillagas samtidigt som köttet och allt går att förbereda så är det en perfekt bjudrätt när man är många. Det kanske inte är den snyggaste bjudrätten men eftersom den är så otroligt god så väger det upp.

2 reaktioner till “Kött i ugn – perfekt till många”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *