Grillad fylld kyckling

Vår soliga söndag avslutade vi med att grilla kyckling på kolgrillen. Vi provade Kronfågels nyhet minutfilé, som är en färsk utbankad filé som gör tillagningen snabbare. Kronfågel har kommit med många intressanta nyheter nu i vår och jag kommer nog prova flera av dem. Stockholms tunnelbana var full av reklam för Kronfågel och #TaFågelvägen och det verkade finnas mycket gott, så det lär dyka upp fler kycklingrecept på bloggen.

Grillad fylld kyckling
Minutfiléer, utbankade kycklingfiléer
röd nötfri pesto
salami

Bred på pesto på varje filé.
Lägg på en skiva salami.
Vik ihop och fäst med tandpetare.
Grilla några minuter på grillen.

Kyckling är nog det vi grillar mest under hela grillsäsongen för det blir ju så otroligt gott. Det var smidigt att använda denna färdigutbankade filé som inte behövde många minuter på grillen. Självklart kan man använda vanliga kycklingfiléer som man bankar ut själv eller gör en skåra i och sen fyller.

För att få lite extra vår- och sommarkänsla åt jag en sallad till kycklingen, en sallad som bestod av ruccola, babyspenat, tomat, avokado och kvarngryn, toppad med balsamicokräm. Kvarngryn är en av Frebacos svenska grynvarianter som kan användas istället för bulgur. Ni kommer väl ihåg att Frebaco har en helt nötfri produktion? Love it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *