Ricotta, tomater och annat gott

I dag har jag både skaffat nytt pass och betalat vår kommande Mallorcaresa så nu längtar jag lite extra mycket till sol, värme och semester. Att regnet öser ner utanför fönstret gör ju inte längtan mindre. Och väderprognosen var ju ingen rolig läsning – ingen värme i sikte. Men prognoser har ju varit fel förut så jag hoppas fortfarande på att vi snart har lite värme även här i Luleå.

Snart är det helg igen och då passar det att duka fram detta lättfixade tilltugg i väntan på maten, eller kanske istället för maten.

Ricotta, tomater och annat gott
1 burk ricotta
små tomater (jag hade romanticatomater)
kapris
olivolja
flingsalt, svartpeppar och ev. någon örtkrydda

Vänd upp och ner på burken med ricotta i en djuptallrik.
Dela tomaterna i kvartar och lägg i skålen runt ricottan
Strö över kapris, ringla över rikligt med olivolja
Servera till kex, baguette eller liknande.

Lättfixat tilltugg som blir rätt snygg i sin enkelhet. Tycker om såna här smårätter som passar på ett buffébord eller när man vill äta lite gott till fredagsvinet i väntan på maten. Ricotta smakar inte så mycket så den behöver lite extra smaksättning av olivolja och lite kryddor. När Olivia såg kortet sa hon ”Åh det där var så gott kan du inte göra det snart igen?”.

3 reaktioner till “Ricotta, tomater och annat gott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *