Varm smörgåstårta – stor varm macka

Vilken natt! 
Jag har sovit uruselt, jag som inte brukar ha problem att sova om jag inte blir störd av sjuka och/eller nattvakna barn. Men i natt har jag vaknat flera gånger, vissa gånger hade jag problem att somna om dessutom. Inte likt mig! När det väl var morgon och dags att stiga upp kändes det som att jag inte hade sovit något alls (fast det hade jag ju gjort). Såg nu att det är fullmåne imorgon. Är det månen som spökar även för mig? Ida brukar ju påverkas ibland, fast inte lika ofta nu som när hon var yngre.

Om man vill ha ett avbrott på grillmiddagar är det här ett lättfixat alternativ. Eller kanske passar det bra till sommarlovslediga barn. Vi brukar kalla detta för varm smörgåstårta men tänker man på en vanlig smörgåstårta som ska värmas så låter det allt annat än gott. Så stor varm macka är kanske ett bättre namn. Eller vad tycker ni?

Varm smörgåstårta – stor varm macka
3 halvmånar/skivor Hönökakor eller liknande
Fyllning 1
1 liten zucchini
10 cm purjolök
2 morötter
2 dl crème fraiche tomat och basilika
salt o peppar
Fyllning 2
Lite av fyllning 1
några skivor salami
majskorn
0,5-1 dl crème fraiche
1-2 msk chilisås
1-2 tsk smulad basilika
Topping
Lite fyllning
1 paprika
riven ost

Fyllning 1
Skär zucchinin i bitar, purjolöken i strimlor och riv morötterna.
Bryn allt så det mjuknar men inte får färg.
Rör ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
Lägg en brödskiva på en bakpappersklädd plåt.
Bred ut ca hälften av fyllningen på brödet.
Fyllning 2
Tillsätt salami i bitar, majs, crème fraiche, chilisås och basilika till det som är kvar av fyllning 1.
Smaka av med salt o peppar.
Lägg på en skiva bröd på fyllning 1.
Bred ut nästan all fyllning 2 på brödet. Men spara lite till översta lagret.
Topping
Lägg på sista brödet.
Bred ut resten av fyllningen.
Lägg på skivad paprika
Strö över riven ost.
Gratinera i 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med god sallad.


Undrar ni varför jag använder vanlig crème fraiche i fyllning 2? Det är så enkelt att den smaksatta tog slut så jag smaksatte den själv eftersom jag hade vanlig crème fraiche hemma. Konstigare än så var det inte.
Majs tillsatte jag först till fyllning 2 för vi hade kvar bara lite grann från en tidigare middag. Perfekt att göra en sån här lunch eller middag när man har lite rester som behöver ätas upp. Man kan ju fylla detta med nästan vad som helst och det blir ändå gott.
Fyllning 1
Redo för ugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *