Chicken Thai

Jag älskar röd curry och kokosmjölk och använder ofta de ingredienserna när jag ska göra en thai-inspirerad kycklingrätt. Men det här gamla receptet som ursprungligen kommer från min bror (fast jag har modifierat det en aning) är otroligt gott trots att det varken innehåller röd curry eller kokosmjölk. Dessutom blir det så vackert med röd paprika och gröna sockerärter till den ljusa kycklingen.

Chicken Thai
Marinad
3 msk olja
1 dl thaichilisås
3 vitlöksklyftor
1 tsk soja
6-10 droppar sesamolja
3 cm färsk ingefära (riven)
0,25-0,5 citron, saften av
övrigt
1 kg kycklingfiléer
röd paprika
sockerärter
3 dl mellangrädde
salt

Blanda alla ingredienser till marinaden.
Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i marinaden.
Låt stå i några timmar.
Stek kycklingen och marinaden tills kycklingen är genomstekt.
Dela paprikan och sockerärterna i mindre bitar.
Tillsätt grönsakerna till grytan.
Häll grädden i grytan.
Koka i 3-5 minuter.
Salta.
Servera till ris.
En god kycklingrätt som jag har lagat i en massa år, förmodligen sen jag flyttade hemifrån. En klassiker som jag gör lite då och då, mer sällan nu än tidigare. Grönsakerna kan man variera efter tycke och smak, men den här kombinationen blir så färgglad och fin. Minimajs och broccoli är andra grönsaker som passar till den här kycklingen.
Oj, oj, oj, det var inte lika lätt att kliva upp i morse, men upp tog jag mig och nu sitter jag med morgon-teet och halvsover men försöker bli piggare. Först hade jag problem med att somna och sen sov jag uruselt och har vaknat till flera gånger under natten som när man ska i väg med morgonflyget och är rädd att försova sig. Men det skulle ju verkligen inte vara hela världen om jag försov mig till en vanlig jobb-dag och varför skulle jag göra det just nu? Jag tror helt ärligt att jag aldrig har försovit mig.
Nu är det dags att väcka Ida, spännande att se om hon är lika trött som jag i dag eller om hon är piggare.  
Ha en bra dag så hörs vi i kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *