Bananhavrekakor – 2 ingredienser och inget socker

Nu när semestern är slut för många, och även för mig, så tror jag att många vill skärpa till sig med maten. Har jag rätt eller? De här kakorna som har dykt upp överallt den här sommaren kan vara ett alternativ på hyfsat nyttigt fika. Har ni provat dem redan, eller?

Bananhavrekakor – 2 ingredienser och inget socker
2 mogna bananer
2,5 dl havregryn (ev. glutenfria)
Ev. valfri smaksättning: 
chokladbitar, kanel, blåbär, kakao eller något annat gott

Mixa havregrynen en aning.
Mosa bananerna.
Blanda ihop ingredineserna. 
Tillsätt valfri smaksättning (om du vill).
Forma till platta kakor, jag tog hjälp av en gaffel.
Grädda i ugnen i 175 grader ca 15-20 minuter. 
Låt svalna!

Har lite svårt att bestämma mig vad jag egentligen tyckte om dessa. De var goda på nå konstigt sätt, men man får verkligen inte vara inställd på att det är en kaka man ska äta. Den är ju ganska osöt, trots sötman från bananen.

De är ju jätteenkla att göra så prova gör en egen omgång och avgör själva. Hiss eller Diss?
Mixade havregryn och mosad banan blir tillsammans en sockerfri kaka.

Första arbetsdagen efter en två månaders lång ledighet är nu avklarad! Det gick riktigt bra att stiga upp i morse, både för mig och Ida, men nu börjar vi bli lite trötta och jag hoppas på en tidig kväll för ovanlighetens skull. Det känns riktigt bra att vara tillbaka på mitt gamla jobb efter ett års frånvaro, det känns inte som jag har varit borta mer än en vanlig sommarsemester 🙂 Fast i dag har jag mest kopplat in datorer o telefoner, läst gamla mötesanteckningar och möblerat om rummet så det har inte blivit något ”riktigt” jobb än. Men imorgon kanske…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *