Snabbkyckling med chili-crème fraîche

I torsdags var det snabba ryck med middagen när jag kom hem. Många var hungriga och Leif skulle i väg på möte. Med hjälp av tinade kycklingfiléer, smaksatt crème fraîche och pasta är det enkelt att fixa en god middag på några minuter.

Snabbkyckling med chili-crème fraîche 
1 kg kycklingfilé
2 morötter
1 msk kycklingfond
2 dl crème fraiche mexican chili (eller annan chili-cf)
1 dl mjölk
salt o peppar

Skär kycklingen i mindre bitar, stek dem, salta o peppra.
Skala och grovriv morötterna, tillsätt till den stekta kycklingen och stek några minuter.
Tillsätt fond, crème fraîche och mjölk.
Koka ihop några minuter.
Servera till pasta.

Jag hade ingen idé vad jag skulle göra för kycklinggryta men eftersom jag hade en chili-crème fraîche hemma använde jag mig av den. Enkelt och gott! Och eftersom jag inte hade så lång tid på mig att fundera passade det perfekt.

Det är svårt att misslyckas med kyckling och pasta, eller hur? Så även den här snabbvarianten var god. Till lunch i går tillsatte jag en näve ruccola innan jag satte in matlådan i micron och det blev kanongott. Så nästa gång blir det ruccola direkt ner i grytan redan vid tillagningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *