Blåbärs-chiapudding

God morgon härliga soliga lördag. Underbart att vakna upp till sol en ledig dag. Även om vi ska vara inne stora delar av dagen så är det ändå härligt med sol. Lite lunch och nån kopp te ute lär det i alla fall bli innan vi bänkar oss för Luleå hockeys första semifinalmatch. Jag njuter av att det är helg men barnen är dock inte lika glada, för det innebär också att lovet är slut och det är dags för skola igen. Nu gäller det slutspurten av året för snart är det betyg och sommarlov som gäller.
Nu ska jag duka fram frukost innan jag sätter igång med dagens att-göra-lista. Chia-pudding är ett bra frukostalternativ, men det blir det inte i dag.

Blåbärs-chiapudding

1,25 msk chiafrön
1 dl blåbärssoppa
Blanda frön och blåbärssoppa i ett glas.
Rör om.
Låt stå i kylen över natten (ca 9-10 timmar).
Klicka eventuellt lite yoghurt på toppen och garnera med färska bär.

Vi har provat lite olika chiapuddingar som har varit lite si och så, men den här varianten älskade både Olivia o Isak. Lite synd att den då innehåller socker pga blåbärssoppan, men man får försöka hitta en sockersnål variant. Man får ju i alla fall i sig de nyttiga chia-fröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *