Kycklingklubbor, grönsaker och ostsås

Sjukdomarna avlöser varandra här hemma och jag är såå less. Jag hoppas jag klarar mig den här gången för på torsdag ska jag gå en utbildning som jag verkligen vill och måste gå. Nu vill vi ha sol och värme så att alla baciller försvinner och vi får vara friska.

I dag åt vi en av Isaks gamla favoriter – kycklingklubbor. Han åt det så ofta när han var yngre så nu är han nästan less det (och vi andra också) och vi äter det inte särskilt ofta numera. Men i dag var det dags igen och jag åt wokade morötter o zucchini till kycklingen tillsammans med en chiliost-sås, de övriga åt pasta.

Kycklingklubborna 

steker jag först för lite stekyta sen steker jag klart dem i ugnen i ca 200 grader.

Wokade morötter och zucchini 

delar jag i mindre bitar sen steker jag dem i olivolja och kryddar med örtsalt och svartpeppar.

Chiliost-sås 

kokar jag ihop ett paket chiliost och ca 2 dl grädde.

Det var riktigt gott, trots allt :), och nu kan vi kanske börja äta det lite då och då igen eftersom vi har haft ett uppehåll på många år. En bra vardagsmiddag! Om man hinner förbereda genom att steka kycklingen dagen innan så går det hyfsat fort att fixa klart middagen när man kommer hem efter jobbet.

En kommentar till “Kycklingklubbor, grönsaker och ostsås”

  1. Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet – många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *