Glutenfri Cornflakespaj med rabarber

På Idas båda kalasdagar bjöd jag på denna glutenfria rabarberpaj med corn flakes. Den blev så god och krispig vid första försöket så självklart gjorde jag en till paj till nästa kalasdag. Men då nöjde jag mig inte med enkel sats utan gjorde dubbel sats så att den skulle räcka riktigt länge. Då kunde jag även glädja de få som jobbar tillsammans med mig den här veckan med lite go’fika i måndags.

Glutenfri Cornflakespaj med rabarber7,5 dl rabarber
0,75-1 dl socker
0,75 msk potatismjöl

Smulpaj

125 g smör
5 dl glutenfria cornflakes
2 dl glutenfritt havremjöl
0,5 dl kokos
0,75 dl socker

Skiva rabarbern och lägg den i botten av en ugnsform.
Blanda socker o potatismjöl och strö det över rabarbern.
Smält smöret.
Smula cornflakes med handen ner i en bunke.
Blanda havremjöl och socker med cornflakes.
Häll det smälta smöret i blandningen och rör om.
Lägg cornflaksenröran ovanpå rabarbern i formen.
Grädda i 225 grader i ca 20 min.

Det här blev kanongott med en liten crunchig yta tack vare corn flakes. Kokosen ger en lite kolaaktig god smak och passar perfekt i smulpajer, jag tillsätter nästan alltid lite kokos i mina pajdegar numera. Pajen är superenkel att göra mjölkfri genom att använda mjölkfritt margarin istället för smör.

Den förta pajen (enkel sats) på väg in i ugnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *