Västerbottensskagen

Räkor och löjrom är ett säkert kort när man vill ha en lite lyxigare känsla. Så i fredags när vi firade vår åttonde bröllopsdag lite i efterskott åt vi just räkor och löjrom till förrätt. Och dessa underbara goda ingredienserna kräver ju dessutom minimal ansträngning för att det ska bli nå gott att äta. Vad brukar ni äta när ni vill lyxa till det? 

Västerbottensskagen

500 g räkor med skal
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 kruka dill
0,25 citron, pressad
0,5 röd lök, finhackad
75 g Västerbottensost, riven
cayennepeppar

Skala räkorna, grovhacka dem eventuellt.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med cayennepeppar.
Servera på smörstekt bröd, crostini, krustader eller som jag gjorde i glas och toppad med löjrom.
Det här är vår favorit-skagenröra just nu, den får en sån otroligt god smak tack vare Västerbottensosten. Vi har gjort den här skagen-varianten väldigt många gånger nu i sommar så snart är det nog dags att göra en ny variant. Undra vad vi då ska använda oss av för ingredienser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *