Äppelkaka mandelfri o lchf

Jag är så himla glad att jag lyckades med denna sockerkaksliknande äppelkaka trots att jag varken använde socker eller vetemjöl.

Äppelkaka mandelfri o lchf

4 ägg
1,5 dl stevia-florsocker (75 gram)
125 gr smör
0,5 dl vispgrädde
1 dl kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
4 syrliga äpplen
2 msk kanel

Smörj en pajform.
Smält smöret.
Vispa ägg och florsocker luftigt och vitt.
Vispa ner smält smör och grädde i äggsmeten.
Blanda kokosmjöl o bakpulver och rör ner med det övriga. 
Blanda ordentligt, häll i formen.
Skala, kärna ur och dela äpplena. 
Stek i smör, pudra över kanel och låt allt småputtra någon minut. 
Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 40 minuter. 

Oj, oj, oj så gott det här var. Jag har varit så sugen på äppelpaj hela hösten och nu äntligen fick jag till en god socker- och vetemjölsfri äppelkaka. Jag var rädd för att det skulle bli en kladdig, kletig smet med lite äpplen i, men så fel jag hade. Det var nästan så att den blev lite torr, så nästa gång ska jag ta ut den lite tidigare.

Jag har redan börjat spåna på varianter av denna. Hur blir det med blåbär? Eller kanske en tigerkaka? Vilken tur att det snart är helg så kan man unna sig lite gott igen, för nu vill jag fortsätta experimentera.

Jag använde stevia-florsocker eftersom jag hade ett paket hemma, men det går nog bra med vilken sötning som helst. Jag använder i stort sett inget socker numera så jag vill inte köpa hem en massa olika sorters stevia-socker. Jag vill ju förutom att inte äta socker även bli av med sötsuget så då vill jag inte äta en massa söta saker oavsett vilken sötning som används.

Jag åt inte bara en bit av denna go’kaka, kan jag erkänna.
Mums!
På väg in i ugnen för att bli en smarrig kaka.
Oj vad det hostas och snoras här hemma, både Ida och Isak lär bli hemma även i morgon. Och, tyvärr, börjar även jag att känna mig hängig, ont i/bakom ett öga, trött och saknar aptit. Det sista är verkligen inte likt mig, jag som alltid är hungrig eller sugen på nå gott 🙂 En kväll i lugnt tempo och en lång natts sömn är nog det jag behöver, så jag ska se till att det blir så.

Nu har ju nedräkningen till helgen börjat också – en halloween-helg. Visst har ni koll på att Halloween är 31 oktober och inget annat datum. Jag tycker det är så jobbigt att det springer ”Bus-eller-godis”-barn här i flera dagar. Firar man halloween så firar man halloween och inte nästan-halloween bara för att det passar bättre att fira på lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *