Paprikasnittar med gravad lax o pepparrotskräm

I fredags hade jag tänkt ge er detta enkla men ack så goda lchf-tilltugget. Perfekt till fredagsdrinken! Men nu kom annat i vägen och bloggen var det sista jag tänkte på. Men jag tycker att ni ska passa på att göra några till påskbuffén. Färgglada, vackra och goda.

Paprikasnittar med gravad lax o pepparrotskräm

Paprika, ev i olika färger
100 g gravad lax i skivor

pepparrotskräm

100 g cream cheese
1,5 msk pepparrotsvisp
1,5 msk vispgrädde
1 tsk rosépeppar
citronskal

Skölj och dela paprikan i portionsbitar.
Vispa ihop cream cheese, pepparrotsvisp och grädde med elvisp i en bunke.
Klicka ut ostkräm på paprikabitarna.
Toppa med laxskivor.
Garnera med krossad rosépeppar och citronskal.
Istället för att använda kavring eller annat bröd fungerar det utmärkt med en bit paprika. Knaprigt o gott med en smak som inte tar över från pålägget som ofta är det smarriga som man vill lyfta fram.

Påskveckan är igång och det innebär endast 3,5 arbetsdagar innan påskhelgen är här. Känns väldigt välkommet! Efter påskhelgen har barnen påsklov och då kommer jag inte jobba hela dagar utan flexa hem tidigare de flesta dagarna. Vecken därpå har jag bara tre arbetsdagar och se’n är det maj. Hur sjukt är inte det! Speciellt när man tittar ut och gården är helt täckt med snö och det kommer mer….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *