Krämig kycklinggratäng med basilika, tomat o mozzarella

Kycklinggratäng är perfekt att göra när man inte har planerat nån annan middag. Man kan tillsätta lite vad man har hemma och det mesta blir gott. Den här gratängen innehåller inga konstigheter utan ingredienser man oftast har hemma och ändå blev det supergott. Sånt är ju extra bra!

Krämig kycklinggratäng med basilika, tomat o mozzarella

7 hg kycklinginnerfiléer
0,5 ask körsbärstomater
0,5 kruka basilika
1 mozzarella
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
salt och peppar

Stek filéerna och lägg i en ugnsform.
Halvera tomaterna och strimla basilikan, lägg över kycklingen i formen.
Dela mozzarellan och lägg i formen.
Blanda dijonsenap, tomatpuré, pressad vitlök, grädde och créme fraîche.
Smaka av med salt och peppar.
Häll blandningen över kycklingen och det övriga i formen.
Tillaga i 225 C, ca 20 min tills rätten är genomvarm.

Det här blev supergott, men det var ju inte så konstigt när det var så mycket godsaker i den. Jag har ganska många rätter nu med tomater, basilika och mozzarella i mitt blogg-arkiv, men det är ju såå gott och det går alltid att variera lite till.

Kyckling, tomat, basilika och mozzarella…
….och en god sås…
…blev en supergod gratäng.

Känns ovanligt att jag tycker det är skönt med måndag, oftast är inte måndag någon favoritdag. Men efter den här stressiga helgen är det underbart med en slö måndag i soffan utan tider att passa. Så nu ska jag krypa upp i soffan, tända ljus och göra mig en kopp te och njuta av lugnet. Vad gör ni denna första måndag i december?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *