Planering på Kust o Tages

Så skönt med helg!

Onsdag och torsdag var jag på planeringsdagar med jobbet och trots att vi hade det ganska lugnt o skönt är jag så himla trött och det ska bli skönt med två dagars ledighet. På onsdagförmiddag satte vi oss på bussen för att åka de sex milen söderut till grannkommunen Piteå och deras relativt nya Clarion-hotell Kust.

Som vanligt på dessa dagar så äter man och fikar en hel del. Första dagen serverades vi en god lunch som började med en grönsakssoppa o bröd och sen blev det grillad lax med potatissallad. Riktigt gott faktiskt och trevligt att bli serverad på en tallrik istället för att få plocka själv från en buffé.

På eftermiddagsfikat då man är lite sötsugen serverades det macka, shot och smoothie. Inte riktigt det jag var sugen på efter den goda lunchen som jag fortfarande var mätt av.

Efter några timmars arbete var det dags för oss att checka in på hotellet innan vissa gick på spa och andra gick ut på stan för lite fika o shopping. Eftersom det inte blev nå go’fika under arbetstid tog jag en kopp te och en god bulle på Ekbergs, Piteås äldsta och mest kända konditori (tror jag), innan jag hann med lite shopping.

Se’n blev det några minuters vila i den sköna sängen på hotellrummet innan vi träffades för middagen på våning 13.

Jag hade stora förväntningar inför middagen eftersom vi skulle äta på Tages som sägs vara en riktigt bra restaurang och jag har hört mycket gott om den. Men tyvärr blev vi nog alla lite besvikna.

Förrätten som var en skaldjurssoppa med bl.a. brunkrabba och kålrabbi var riktigt god, men det var det enda under hela kvällen.

Pepparbiffen hade för mycket peppar i förhållande till köttet tycker jag, men det kan ju vara en smaksak. Pommes som brukar vara så himla gott på ”riktiga” restauranger var för dåligt friterade och smakade mest bara mosad potatis. Var var krispigheten?

Till efterrätt tog jag en tryffel med svarta vinbär och te. Och ännu en gång blev jag besviken på restaurang-te. Hur kan man misslyckas så totalt? De hade fyllt på så mycket teblad i den lilla kannan så det smakade bara beskt. Jag tog bort tesilen och bad dem fylla på med mycket vatten för att få det drickbart (tyvärr tog jag inget kort så ni hade fått se hur mycket te de hade använt). Efter att de hade fyllt på med en massa varmvatten blev det drickbart men inte gott.

Men det var en vacker tekanna i alla fall (men oduglig att hälla från när den var full)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *