Vaniljchokladkaka

Tänkte tipsa om en god kaka till helgen, eller kanske redan till ikväll. Visst kommer ni ihåg vaniljsockerkakan jag tipsade om för inte så länge sedan. Den som var så god så jag hann inte ta kort på den invändigt innan hela var uppäten. Det här är en liknande kaka men med kakao och vem tackar nej till choklad? Det var på Idas basketavslutning vi bjöd på den här kakan och den verkade vara populär hos tjejerna runt bordet.

Vaniljchokladkaka

1 dl mjölk 
3 ägg
3 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Kaka
Koka upp mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
Rör smeten slät.
Tillsätt mjölken och rör smeten slät.
Häll smeten i en smord och bröad rund form.
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 35 minuter.
Låt kakan svalna.
Fyllning
Smält matfettet och tillsätt mjölken.
Koka i 2 minuter, rör ner vaniljsocker.
Dela kakan på mitten och skeda fyllningen över båda bottnarna (snittytan).
Lägg ihop bottnarna, låt stå och dra till sig några timmar eller över natten.
Pudra lite kakao över vid servering.

Den här blir lika saftig och god som vaniljsockerkakan så det blir nog svårt att välja fortsättningsvis vilken jag vill baka o äta.

Skeda fyllningen över båda bottnarna.
Saftig och god.
Vi använde den som tårta eftersom en av Idas kompisar fyllde år när vi bjöd på denna kaka.

Nu håller jag på att packa väskan för två planeringsdagar med jobbet i Piteå. Trots att vi bara ska några mil bort och det bara gäller två dagar så blir det en hel del som ska med – ombyten, necessär, bok och datorn så klart. Men kameran lämnar jag hemma, jag får använda mobilen om jag vill ta kort.   Jag hade tänkte lämna datorn hemma också men ångrade mig i sista sekunden så nu är det ompackning som gäller.

Jag verkar lyckas få ner allt jag vill i datorväskan. Allt förutom kudden som jag också hade velat ha med egentligen. Jag vaknar ofta med hemsk huvudvärk när jag sover på hotell och det beror ofta på deras kuddar som inte är gjorda för min nacke. Men jag hoppas det går bra den här gången. Mina kiropraktorbesök har gjort att jag inte alls har lika mycket problem med nacken och huvudet så jag hoppas att jag även klarar en hotellnatt utan värk.

Som vanligt när man är i väg så lär det blir mycket mat och fika….och hotellfrukost. Så det lär väl bli en hel del mat- och fikabilder på Instagram (@matro_sara) ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *