Romdipp till chips

Det här har blivit en ny favorit för mig och jag längtar redan till nästa gång jag ska få äta det. Ett perfekt drinktilltugg enligt mig. Och barnen älskade det också men de struntade i romdippen och tyckte det var perfekt att jag ställde fram en skål med chips.

Romdipp till chips

3 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche
0,5 dl finhackad dill
lite finhackad rödlök
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 burk rom (80 g)

Blanda ihop yoghurt, dill, rödlök, salt, peppar och rom. 
Ställ i kylen till servering.
Servera till chips.
Jag serverade både lättsaltade chips och dillchips till romdippen och vet faktiskt inte vilken jag föredrar. Båda var goda på sitt sätt.

I dag står kalasbakning på programmet, eller stod för jag vaknade hyfsat tidigt och steg upp och började baka på en gång. Jag ska kolla igenom kalasplanen men jag tror att det enda som nu saknas är en lchf-rabarberkaka och den bakar jag nog imorgon.

Fast vem vet, nu när jag väl har kommit igång att baka och köket är fullt med mjöl, kakao och socker så kanske jag bakar lite till. Det är ju så kul….och gott.

Till middag tänkte jag strunta i grillen och göra en kycklinggryta, gott med lite omväxling för det har blivit grillat mest varje dag i några månaders tid nu. Dessutom verkar inte vädret kunna bestämma sig om det ska vara sol eller moln, så fort jag har planer på att gå ut o sätta mig i solen så blir det alldeles mulet och blåsigt. Det är nog lika bra att jag håller mig inomhus.

En kommentar till “Romdipp till chips”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *