Kokoskakor

Är ni sugen på något gott? Dessa kakor går snabbt att slänga ihop och klicka ut i formar och se’n grädda några minuter. Istället för att göra fina kokostoppar gör jag dem som kokoskakor så går det ännu fortare att baka dem.
Dessa bakade jag under fotbolls-vm och medan Sverige fortfarande var kvar i turneringen. Jag använde fina gula och blå formar för att kunna duka upp till smarrigt fotbollsfika.

Kokoskakor

50 g smör
2 ägg
1 dl socker
200 g kokosflingor

Smält smöret. 
Blanda ägg och socker. Vispa inte, då flyter kakorna ut. 
Tillsätt kokos och det smälta smöret. 
Låt smeten stå cirka 10 minuter så att kokosflingorna sväller, då behåller kakorna formen.
Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på en plåt med bakplåtspapper eller i småbrödsformar. 
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 10 minuter. 
Lossa kakorna innan de kallnat om du har klickat ut dem på bakplåtspapper.
Jag använder alltid formar när jag gör kokoskakor för då får man med sig det gottiga i botten. Precis när jag hade hällt i sockret kom jag på att dessa kakor måste ju vara perfekt att göra kolhydratlåga om man använder t.ex. sötströ eftersom de är naturligt glutenfria dessutom. Så nästa gång jag bakar dem ska jag prova nån annan sötning.

Börjar du jobba i morgon? Jag börjar på torsdag så jag har semester i 3 dagar till ? och barnen har hela 2,5 vecka kvar innan skolan börjar igen. Fast nu till veckan ska Ida gå en basket camp i 3 dagar, hoppas det blir roliga dagar för henne.
En kväll utan sol och värme, det hör inte till vanligheten. Kanske läge att börja se nån ny serie när vi ändå håller oss inomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *