Zucchinigratäng

Nu passar jag på att frossa i zucchini, de är både superbilliga och supergoda på sensommaren/hösten. Till fredagens billiga festmiddag gjorde jag den här enkla men ack så goda gratängen.

Zucchinigratäng

3 zucchini, medelstora
3 dl riven ost
3 dl grädde
salt, peppar

Skär zucchinin med mandolin i tunna skivor. 
Smörj en form med lite smör eller olja. 
Lägg ett lager zucchini i botten, salt och peppra, strö över lite riven ost och häll på en skvätt grädde.
Varva och avsluta med ett tjockare lager ost. 
Gratinera i 200-225 grader i ca 35-40 minuter tills den fått färg och zucchinin är mjuk.

Den blev himla god och fick en perfekt krämig konsistens. Man får vara lite försiktig med grädden för det är lätt att den blir för vattning för zucchini drar inte åt sig vätska på samma sätt som t.ex. potatis. Fast å andra sidan vill man inte ha för lite grädde så att den blir torr.

Jag använde hälften Västerbottensost och hälften en mildare variant. Eftersom zucchini är så gott i sig men inte så smakrikt vill jag inte att osten ska ta över all smak som är lätt hänt om man bara använder sig av stark ost.

Smarrig zucchinigratäng
Zucchinigratäng, flankstek och sallad
Härlig fredagsmiddag!

Alltså våra ommöbleringar här hemma tar aldrig slut! Nu har vi nya planer som vi ska försöka realisera. Vi får se om vi lyckas. Spännande är det i alla fall….och lite jobbigt ? Det känns som vi aldrig blir klara, men å andra sidan så är det perfekt att vi tvingas att röja och slänga saker. För när vi väl byter rum på saker så är det ju dumt att flytta med skräpet.

Vi lever i en föränderlig värld så då vore det ju konstigt om allt är statiskt hos oss. Barnen växer och får olika behov och önskemål. Det som passade när de var små fungerar inte när de börjar bli vuxna. Helt naturligt! Tur att jag inte är rädd för förändring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *