Sallad med caprese-topp

God morgon!

Nu ska jag tipsa om en en snabbfixad men otroligt vacker och god sallad. Den här bjöd jag på när jag hade köket fullt av middagsgäster och inte kände för att hacka och skära en massa grönsaker till en sallad. Just sallad är så himla svårt att beräkna till många, vissa äter inget, vissa smakar lite, vissa äter jättemycket. Dessutom blir en ihopblandad sallad med bl.a. gurka och tomat ofta dålig på nån dag så det är inte säkert att man hinner äta upp resterna innan de har blivit dåliga. Sånt gillar jag inte!

Därför blev jag så nöjd när jag kom på den här varianten som var god, vacker och hållbar.

Sallad med caprese-topp

blandade salladsblad 
(jag använde en påse med färdigblandad mix)
tomater
mozzarella
färska basilikablad
olivolja

Lägg salladsbladen i botten på ett fat.
Skiva tomater och mozzarella och varva på salladsbädden.
Strö över basilikablad.
Ringla över olivolja.

Jag beräknade ca 2 skivor tomat per person och det verkade vara bra beräknat. Jag hade förberett tidigare på da’n genom att skiva tomaterna och mozzarellan, så gick det sedan snabbt att fixa salladen strax innan midda’n.

En kommentar till “Sallad med caprese-topp”

  1. Tack för tipset på hur mycket du beräknade per person. Jag har alltid en förmåga att överskatta hur mycket folk äter, så blir det mängder över sedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *