Bacon- och pastagratäng

Dagens middag blev en god pastagratäng med saker som behövde ätas upp. Jag älskar när jag lyckas göra goda spontanmiddagar av mat som annars riskerar att slängas. En burk crème fraîche, en skvätt grädde, kokt pasta från tidigare middag och två paket bacon var alla i stort behov av att ätas upp och vilken bra kombination det blev.

Jag glömde ta kort så det blev en snabbtagen bild innan allt var slut. Kan nog vara den sämsta bilden jag har tagit o visat och då har jag ändå extremt många dåliga kort. Men jag lovar att gratängen var mycket godare än den ser ut på bilden ?

Bacon- och pastagratäng

pasta, gärna färdigkokt
2 pkt bacon
1 förp crème fraiche tomat & basilika
1,5 dl grädde
riven ost

Koka pastan om du inte har pasta kvar från någon tidigare middag.
Stek bacon (tips! stek i ugnen), dela i bitar.
Koka ihop smaksatt crème fraiche och grädde. Salta o peppra lite.
Blanda ihop pasta, bacon, sås och lite ost i en smord gratängform.
Strö mer riven ost över.
Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.

**************

Just gratänger är ju perfekt för att använda upp matrester, soppa är också bra. Jag är hyfsat duktig på att ta tillvara all mat, men jag kan definitivt bli bättre på det. Jag mår så dåligt när vi ”glömmer” bort mat och det hinner bli dåligt så vi måste slänga det.

Vad har ni för tips för att minska matsvinnet? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *