Sötstark kycklinggryta med ananas

Ikväll är jag mycket piggare än igår, tack o lov. Så trött jag var i går alltså, länge sedan jag var så trött utan att vara sjuk. Trots att jag har sovit lite oroligt i natt så känner jag mig pigg, sån härlig känsla.

Förra veckan åt vi en god kycklinggryta som vi även åt för någon månad sedan men då glömde jag bort att ta kort. Så nu var jag tvungen att tillaga den igen för att kunna dela med mig av receptet. Men det gjorde ingenting för den är så himla god – söt, stark och krämig i en härlig blandning.

Sötstark kycklinggryta med ananas

1 kg kycklingfilé
3 msk krossad ananas i juice
1 cm riven färsk ingefära
4-5 msk thaichilisås
1 msk kycklingfond
1-2 tsk soja
3 dl grädde
salt, peppar

Skär kycklingen i mindre bitar, stek, salta o peppra. Lägg över i en ugnsform.
Blanda ananas, ingefära, thaichilisås, fond, soja och grädde i en kastrull och koka upp. 
Låt koka 5-10 minuter, smaka av med salt o peppar och ev mer thaichilisås. 
Häll såsen över kycklingen och tillaga i 200 C ca 15-20 minuter.
Servera med ris (jag åt broccoli till kycklingen). 

På jobbet fixar vi förmiddagsfika varje fredag, som jag har berättat om tidigare. Nu har jag missat fredagsfikat 4 veckor i rad pga sportlov, planeringsdag, sjukdom och hemmajobb. Men på fredag är det äntligen dags för mig att vara med på go’fikat igen. Men den här gången får jag inte bara njuta av godsakerna, utan nu är det min tur att även planera och fixa fikat tillsammans med två andra.

Jag har suttit och kollat lite recept och fått lite inspiration nu ikväll. Så imorgon ska jag dela med mig av mina idéer och se om de godkänns av de andra. Vi har strukturerat och planerat det mesta, men vi saknade lite smågrejer och det är det jag tror jag har hittat nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *