Matsedel v.45 november 2020

Efter en veckas uppehåll är veckomatsedeln tillbaka och som vanligt får ni den ganska tidigt så att ni redan i dag kan inspireras, planera och handla inför kommande veckas middagar. Allt för att vardagen ska flyta på så bra som möjligt.

Att planera och förbereda middagar är verkligen mitt bästa vardagstips och ett måste för att min vardag ska fungera med jobb, mat och träningar.

Matsedel v.45 november 2020

Köttfri måndag

Har ni kvar någon pumpa från helgen? I så fall skulle jag göra den här grökålssalladen med kikärter men byta ut sötpotatisen mot pumpa.

Fisk-tisdag
Kryddig bacon-torsk är en perfekt maträtt att ta till om man har någon i familjen som inte tycker om fisk. Tack vare bacon smakar det inte så mycket fisk som andra fiskrätter kan göra. Vad är det man säger? Efter 7 gånger tycker man om nya smaker.

 
Onsdag

Fläskytterfilégryta med lingon och kantareller är en riktig god och mustig höstgryta som är snabb-fixad tack vare fläsk(ytter)filén istället för annat grytkött som ska koka länge.

Torsdag

Chili con carne med köttfärs och vita bönor tror jag ska stå även på vår egna matsedel för den var så länge sedan vi åt och jag blev så sugen nu när jag såg receptet och bilderna.

Mysfredag

Kycklingenchiladas passar perfekt som mysmiddag på fredag och ett gott alternativ till tacos. Servera sallad, grönsaker och andra tillbehör i små skålar bredvid så blir det lite extra taco-känsla.

Veckans godsak
Sockerfria Sarah Bernhardt-bitar är en av mina favorit-godsaker. Mandelbotten med en len och smakrik chokladkräm toppad med lite extra choklad. Åh det vattnas i mun när jag tänker på den här godbiten. Extra plus att den här varianten dessutom är sockerfri, så kan man känna sig lite nyttig ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *