Fläsk- och grönsakswok

Lördag, härliga lördag. Jag vaknade med huvudvärk men den försvann riktigt snabbt tack o lov. Jag sov kanske bara på något konstigt sätt. Den här lördagen blir det kökstjänst och Vinterstudion mest hela dagen. En dag i min smak, helt enkelt. Först ska köket storstädas och sedan ska det stökas ner 🙂

Men innan jag sätter igång med dagens sysslor ska jag ger er receptet från gårdagens goda wok-middag. När jag gör wok blir det alltid olika från gång till gång. Jag använder de grönsaker jag har hemma och kryddar med lite olika saker varje gång. Dessutom varvar jag mellan kyckling eller fläskkött och ibland äter vi nudlar och ibland ris till.

Oavsett hur jag gör så blir det alltid himla gott i alla fall och är Idas favoritmat. En av dem i alla fall, för hon har ganska många favoriter.

Fläsk- och grönsakswok

ca 7 hg skinkstek eller liknande
en bit vitkål
3 morötter
1 rödlök

1 röd paprika
1 broccoli
salt o peppar
150-200 g nudlar

2 msk tomatpuré
2 msk ketjap manis
2 msk soja
1 msk kycklingfond
sriracha
2 dl vatten

Strimla skinksteken och vitkålen.
Skala morötter och rödlök och dela i mindre bitar.
Dela paprika och broccoli i mindre bitar.
Stek allt i omgångar i stek- eller wokpanna eller i ugnen.

Salta o peppra
När allt är färdigstekt blandas allt ihop i en stor panna.
Rör ner tomatpuré, ketjap manis, soja, fond, lite Sriracha och vatten.
Koka ihop några minuter.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.
Häll bort vattnet och häll ner nudlarna i woken.
Rör om, smaka av med salt o peppar.

För att förenkla och snabba på matlagningen stekte jag broccoli och morötter i ugnen först, i 225 grader ca 15 minuter, innan jag blandade ner det med allt det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *