Småplock eller Zero waste

I fredags åt vi småplock till middag. Riktigt fredagsmys-mysigt och en middag vi alla älskar. Något annat jag älskar det är att använda upp all mat – inget ska kastas. Och fredagens småplocksmiddag var faktiskt en kyl-, frys- och skafferirensning. Perfekt!

Småplock eller Zero waste

I frysen har vi länge haft
kycklingklubbor o kycklingkebab
pommes frites
brödkanter som jag ugnsstekte till kryddade brödsticks

I kylskåpet hade vi detta som behövde ätas upp
morotsstavar o blomkålsbuketter
gräddfil så jag gjorde Rhode Island-dipp

halloumi, som vi stekte
ölkorv

serrano – melon – vindruvor
ingredienser till en sallad med fetaost

I skafferiet behövde detta ätas upp
tacobåtar som jag gjorde västerbottenspajer
av
finn crips snacks

Den här helgen har jag legat i soffan o sett skidor, lagat och ätit en massa gott och bara tagit det lugnt. Så himla skönt med såna helger ibland. Inte för att vi gör jättemycket i vanliga fall heller nu när man inte har gäster eller är bortbjudna. Men det var ytterligare en nivå på vila i helgen.

Nu är dock arbetsveckan i gång och det är ju redan tisdag, fast det känns som måndag. Helt otroligt att jag redan har hunnit jobba 2 dagar och i morgon vänder det mot helg igen.

Dags att skjutsa Ida på basketträning så nu måste jag stänga ner datorn och klä på mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *