Långtidssjuk

Som vissa av er trogna bloggläsare har märkt så har jag ofta skrivit att jag är hängig, sjuk och/eller trött och det blir även färre o färre inlägg. Jag har varit sjukt trött och haft jobbig hosta i flera månader och kvällarna har gått åt till att sova/vila och inte till att blogga. Jag har inte skrivit så mycket mer om det eftersom jag inte har vetat vad jag har haft i kroppen.

Självklart har det varit jobbigt att vara sjuk men det värsta har nog varit ovissheten om vad det är för fel på mig. Men nu äntligen finns det en teori, men tyvärr finns det inte nån medicin som hjälper. Utan det måste läka ut av sig själv och jag måste vila, vila och vila lite till.

Läkaren tror att jag har drabbats av det som i media kallas långtids-Covid, eventuellt av någon annan infektion än Covid men med samma symtom (trötthet och hosta). Men eftersom jag inte fick Covid när Leif hade det för ca en månad sedan tyder mycket på att jag har haft Covid tidigare.

Jag är sjukskriven 25% och mår därför lite bättre för nu hinner jag vila och sova, antingen på lunchen eller efter jobbet. Tack vare att jag hinner vila på dagarna mår jag bättre och är lite piggare på kvällarna och har därför sluppit febern de senaste veckorna. Så himla skönt! Att få slippa febern med tillhörande frossa och muskelvärk är ett stort framsteg.

Den extrema tröttheten jag känner och har känt är bland det värsta jag varit med om och så frustrerande. Inte ens under småbarnsåren kommer jag ihåg att jag var så här trött och slut på energi.

Så nu vet ni vad det beror på att jag inte är lika positiv och inte skriver lika många inlägg som jag brukar och som jag vill. Men jag hoppas att det här snart vänder så jag får tillbaka min energi.

Men ni kommer väl ihåg att jag har ett enormt recept-arkiv som ni kan gå igenom och där hitta en massa goda och bra recept.

10 reaktioner till “Långtidssjuk”

  1. Skönt med en diagnos så du kan tänka utifrån det och slippa fundera. Hoppas det snart ger med sig. Krya kramen till dig och var rädd om dig ❤️

    1. Ja det är skönt att (kanske) veta vad det beror på i alla fall. Jag utgår från att läkaren har rätt. Tack för omtanken.
      Kram!

  2. Hoppas att du som är så aktiv klarar att vila, vila och vila. Önskar dig allt gott!
    Moster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *