Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma igen efter några helt underbara dagar i Kåbdalis, med skidåkning, promenader, kortspel, vila och en massa mat och godsaker. Enda nackdelen var det dåliga internet som knappt existerade. Jag som vill blogga, läsa nyheter och bloggar, se nån serie och allmänt surfa runt har fått göra annat.

Vi åkte i väg på torsdagsmorgon med bilen full med skidutrustning, sängkläder, handdukar, lite köksgrejer och massa mat o dryck. Vi hade med oss allt (och lite till) som vi behövde för några dagar, för vi ville inte iväg o handla utan vi ville hålla oss för oss själva i stugan. Ingen smittorisk för oss, tack. Efter en snabblunch i stugan var Ida o Leif snabbt ute i backen, medan jag packade upp och bäddade sängarna. Som vanlig när vi är iväg på skidresor står jag för markservicen eftersom jag inte åker slalom.

Långfredagen blev mysigaste dagen med både sol och finbesök. Så vi bjöd på grillade mackor utanför stugan till lunch, så mysigt. På eftermiddagen gjorde jag sedan något som jag längtat efter i flera månader – tog ett glas bubbel utomhus i solen. Bubbel smakar aldrig så bra som ute i solsken, eller hur?

Vi som nästan aldrig har tacofredagar lyckades få till en sån just på långfredagen 🙂 Perfekt stugmat, lätt att fixa och gott. På kvällen blev det lite kortspel och Masked Singers på tv, innan vi stupade i säng.

Vår fina firebox och välanvända mackjärn

På lördag fixade jag i ordning en liten påsklunch och gula servetter, med det viktigaste så vi fick lite påskkänsla. Resten av eftermiddagen åkte sedan Ida slalom med en kompis och Leif fick vila sina ben. Ida, vår skidälskande tjej, som åkte slalom hela dagarna och efter middagarna tog hon sedan en sväng i längdskidspåret. Men nu är det nog risk att det är slut både på längd- och slalomåkning för säsongen.

Är det påskafton måste man äta gott så klart. Vi stekte kött som vi åt till Outinens mjölk- och äggfria potatisgratäng, som var riktigt god. En ny storfavorit som vi kommer välja i fortsättning när vi ska äta köpes-gratäng. Dessutom fick vi smaka Rydbergs vegansk bearnaise som även den var riktigt bra för att vara både mjölk- och äggfri.

Till efterrätt hade jag gjort Key Lime Pie i glas, som var god men något för söt för mig. Ska försöka få tag i osötad kondenserad mjölk nästa gång. Men så praktiskt att göra efterrätt i glas istället för en hel paj när man inte är så många.

Vi kunde ha varit kvar till idag vid lunch men vi var rätt nöjda redan igår på eftermiddagen. Så efter några timmars slalomåkning packade vi in oss och all packning i bilen och åkte hem, så vi kom hem lagom till middag.

Borta bra men hemma bäst. Så skönt att sova i sin egna säng och ha ett fungerande internet. Imorgon blir det några timmars jobb innan jag åter får några dagars semester med vila och hemmapyssel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *