Blåbärscheesecake

När jag kollar igenom alla bilder i kameran så inser jag att det har blivit en del godsaker på sista tiden. Så nu har ni många söta recept att se fram emot och vi börjar med den här bakade cheesecaken. Cheesecake finns ju i flera varianter, vissa fryser man, andra står till sig i kylen och se’n den här varianten som man bakar i ugnen.

Blåbärscheesecake

Botten
200 g digestive
75 g smör 
Fyllning 
600 g Philadelphiaost
2 dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
0,5 dl vispgrädde
4 ägg
200 g färska blåbär 

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kexen till smulor i en matberedare.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. 
Vispa philadelphia, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet.
Vispa ner grädden.
Rör ner äggen, ett i taget.
Häll fyllningen i formen och strö på blåbären.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 35 min.
Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 min.
Ta ut cheesecaken ur ugnen och låt den sedan svalna helt i rumstemperatur. Ställ den sedan i kylen över natten så att den sätter sig helt.

Den blev riktigt krämig och god och jag älskar blåbär, både smaken och färgen. Jag har en massa idéer på cheesecake som jag vill prova nu. Men vilken ska jag börja med? Kola, choklad, bär – ja vi får se vad det blir.

Här finns två andra varianter på cheesecake:
En fryst favorit som är perfekt på sommarkalas

En äggfri variant som bara ska stå till sig i kylen

2 reaktioner till “Blåbärscheesecake”

  1. Jag har klickat lite runt på din blogg och jag måste erkänna att den strålar ut passion för mat och efterrätter. Efter 5 minuter måste jag ge upp för att jag har blivit vrålhungrig genom att läsa 4 inlägg och din About-sidan. Jag är inte precis Guds bästa barn och mina rundade kanter är bästa bevis på att jag spenderar många stunder i köket delade jämnt mellan att sitta vid bordet och stå vid spisen. Jag kommer att återkomma till din blogg och prova på flera av dina recept. Särskild de som har allergiker som mål (när man har gäster det kan hända att några av dem lider av olika allergier). Nu måste jag faktiskt springa och äta någonting för att orka bläddra vidare bland dina recept utan att vara på svimningsgränsen.
    //Dori

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *