Bakdag och vilodag

I dag är min första riktiga semesterdag (helgen är jag ju alltid ledig) och regnet öser ner. Men det är ganska skönt och mysigt för jag känner mig rätt trött så då kan jag med gott samvete ligga inne och vila med nån bra serie hela dagen. Fast jag börjar så klart med att se rapporteringarna från Riksdagen och allt kring misstroendeomröstningen.

Sista veckorna på jobbet var väldigt intensiva och tog nästan knäcken på mig. Stressen och allt som måste hinnas med och lämnas över innan semestern är en av många nackdelar med att gå på semester så tidigt och före de flesta andra.

Igår då det inte regnade men det var inget kanonväder hade jag en bakdag, eller rättare sagt en bak-förmiddag. Redan före lunch hade jag bakat danskt rågbröd, rabarbergrottor och rabarbermuffins. Ja, jag försöker bli av med lite rabarber. Men det går inte så bra för det går alldeles för lite rabarber till några kakor och muffins 🙂

Jag tar tacksamt emot bra recept med rabarber, oavsett om det går åt mycket eller lite rabarber. När sommaren kommer tillbaka ska jag göra rabarberkräm till lunch, men jag vill gärna ha lite sol och värme först. Lite rabarberdricka ska jag nog också göra, trots att vi har kvar mycket i frysen för barnen föredrar Cola Zero framför hemmagjord rabarbersaft.

Jag hade tänkt fortsätta bakandet idag men jag ska försöka vara förståndig och vila hela dan istället. Få se om jag lyckas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *