Tomatkrustader

Jag älskar att planera, göra och äta snittar. Kanske beror det på att det ofta är fest eller firande när man gör snittar och småplock. Man är lite extra glad och allt smakar extra bra. Det är ju inte så ofta jag sätter igång o fixar med snittar en grå vardag i november. Eller vad tror ni?

Krustader är en favorit, så enkelt att variera och det mesta blir supergott. Senaste varianten var den här med en färdig ost med smak av tomat, mozzarella och basilika. Vid det här laget har väl alla smakat varianten med jalpenoost, en favorit för de flesta. Här kan ni spana in det receptet och här hittar ni en massa andra varianter.

Tomatkrustader

minikrustader
tubost med tomat, mozzarella och basilika
små-tomater

Ställ krustader på ett ugnsfat.
Klicka ost i varje krustad.
Tillaga i 200 grader ca 7 minuter.
Dekorera med en liten klyfta tomat.
Servera genast.

På tal om snittar ska jag nu sätta igång och förbereda lite snittar till dagens kalas. Mamma fyller år och ska firas mest hela dagen, tyvärr blir det ett inomhuskalas för det spöregnar idag. Igår hade vi kanonväder, kunde inte det vädret ha fortsatt minst en dag till.

Imorgon drar vardagen igång på allvar när nu även Leifs semester är slut, i all fall tillfälligt. Det blir dock bara en veckas jobb sedan ska vi vara lediga ytterligare en vecka och då får vi lyxen att ha semester samtidigt dessutom. Det blir en vecka i Stockholm med god mat, lite shopping, en massa fika och mycket annat kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *