Lyxig pastasallad utan sallad

I dag vaknade vi upp till ännu en solig dag. Kan det bli bättre?

Ska ni äta o dricka något gott ikväll? Jag har inte planerat kvällens middag, ja inte en enda middag under hela helgen är planerad. Igår blev vi spontant bjudna på bubbel och stans godaste hamburgare. Sån himla tur eftersom jag inte hade planerat och fixat nån middag. Jag måste nog sätta mig o leta inspiration till kommande middagar så fort jag har publicerat det här inlägget.

Här kommer ett lördagstips till er! När jag hade min två barndomskompisar här i somras bjöd jag på en pastasallad utan sallad. Ett fat fyllt med färsk pasta, charkuterier och annat gott. Till det bakade jag en snabb-foccacia som passade perfekt till det italienska temat.

Lyxig pastasallad utan sallad

färsk pasta 
(jag använde tortellini med basilika och ravioli med spenat och ricotta)
lufttorkad skinka
salami Milano
mozzarella
körsbärstomater
färsk basilika
kalamataoliver
olivolja
parmesanost, grovriven eller i flagor

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Dela tomaterna om de är stora.
Plocka några blad basilika.
Häll den färdiga pastan på ett fint fat.
Lägg på skinka, salami, mozzarella, oliver, tomater och basilika.
Ringla över lite god olivolja och strö över parmesan.

Nu ska jag gå ut o göra altanen höstfin och anpassa sittgrupperna efter höst-solen. Lite äpplen ska jag också passa på att plocka in. Men vad ska jag göra med dem? Jag har redan gjort lite marmelad och lite mos, kanske dags för en kanelsmakande äppelkaka.

Hoppas solen lyser på er också och att ni har en bra lördag!

3 reaktioner till “Lyxig pastasallad utan sallad”

  1. Men hur gott! Den pastasalladen måste jag testa.

    En kanelsmakande äppelkaka låter ju inte helt fel – med en massa vaniljsås 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *