Lite som gör mycket

Nu när jag funderar på vad vi ska äta till middag idag drömmer jag mig tillbaka till i torsdags då vi åt så gott trots liten ansträngning. Vi hade så himla mycket som behövde ätas upp men det var inget som skulle bli en hel måltid så då kom jag på att jag gör lite småplock. Vilken succé! Istället för tråkiga microvärmda rester blev det värsta fredagsmyset, fast det bara var torsdag. Och det bästa av allt – ingen mat behövde kastas.

Den färska babyspenaten som började bli lite tråkig, fräste jag och blandade sedan ner philadelphiaost och lite crème fraiche. Jag hade även kvar 4 tortillabröd sedan måndagens kalas som hade legat och blivit lite småtorra. Så spenatblandningen satte jag tillsammans med skinka där bäst-före-datumet precis passerat mellan de 4 tortillabröden. Sedan stekte jag dem i lite olja och skar i kvartar. Mums!

En öppnad burk kräftstjärtar kunde jag ju inte låta gå till spillo. Så tillsammans med lite dill, philadelphiaost och resterna i crème fraiche-burken blev det en god kräftskagen som jag klickade ut på smörstekt bröd.

Av det lilla som var kvar av det stekta kebab-köttet gjorde jag en mini-kebabsallad. Jag la köttet på lite strimlad sallad och klickade ut lite sriracha-majo överst.

Sedan fyllde jag ut tallriken med lite övriga grönsaker också 🙂 Att jag portionerade ut maten och serverade familjen varsin tallrik förhöjde känslan ytterligare. Små medel som gör stor skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *