Stockholm i December

I början av sommaren bokade vi en december-resa till Stockholm för de pengar vi hade kvar på vår SAS-voucher för en Spanien-resa vi inte åkte på pga corona.

Så helgen som gick tillbringade vi i huvudstaden från torsdag till söndag utan större planer. Ganska skönt faktiskt att ha en helg utan måsten och en massa vila. Så blir det ju väldigt sällan hemma, speciellt i jultider.

En ganska rolig och passande ”Stör Ej”-skylt hade de på hotellet som vi hängde ut på dörren 🙂

Passande skylt
Fin mugg och god saffransknut

När vi landade på torsdag åt vi lunch och sedan passade vi på att gå i lite affärer för vi misstänkte att det skulle bli mer folk på stan under helgen. Det var ett smart val! På kvällen gick vi på O’Learys alldeles bredvid hotellet för att äta och se Luleå hockeys match. Sedan blev det en tidig kväll tillbaka på hotellet.

Fredagen började jag och Leif med att promenera en massa (som vanligt när man är i en storstad). Alltid i Stockholm passar jag på att köpa gott Chai-te i Östermalmshallen så efter det inköpet promenerade vi vidare till Gamla stan. Vi kom dit precis när julmarknaden öppnade och slapp värsta folkstormningen. Det var väldigt lugnt på den ganska lilla platsen den håller till på och vi hann med lite glögg innan vi promenerade tillbaka till hotellet.

Älskar allt julpynt både inomhus och utomhus
Glöggpaus

På fredagkväll var jag och Ida på Idolfinalen. Biljetterna fick vi billigt under Black Friday. Älskar att fynda. Det blev en extra kul kväll eftersom vår favorit dessutom vann. Det blev snabbmiddag på McDonalds före vi åkte till Avicii Arena (Globen) och Ida lyckades få 10 bitar Chicken Nuggets i sitt 9-pack 🙂 Alltid lika kul när det händer.

På lördag gick jag och Leif på teater-matiné och såg Rain Man. Jättebra, tyckte jag och tiden gick så fort. Men Leif var inte lika imponerad. Därifrån stressade vi vidare till O’Learys (igen) för nu var det dags att se Luleå hockey och äta middag igen 🙂

Ett glas Cava i väntan på teatern
Så vackert och pampigt med gamla teatrar. Här är det Oscarsteatern.

Efter middagen och matchen köpte vi med oss efterrätt till hotellrummet, så det blev ännu en lugn och tidig kväll. Jag tror att det var exakt det vi alla tre behövde den här helgen.

Har ni sett MrCakes jultårta? Det hade jag och insåg att den måste jag prova. Choklad och mint är ju min favorit-kombo och tillsammans med päron blir det ju bara hur bra som helst. Vem kommer inte ihåg (och älskar) den gamla klassikern After eight på päronhalvor? Eller ännu bättre – kladdkaka med päronhalvor och After Eight.

Så på söndag tog jag en morgonpromenad i ett lugnt och tyst Stockholm och målet var MrCake och att köpa med mig en tårtbit. Helt ljuvlig promenad och helt ljuvlig tårtbit.

Bild från MrCake.se på den otroligt vackra och goda jultårtan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.