Asiatiska sesamräkor

Fredag igen och inte vilken fredag som helst. Utan det är min sista arbetsdag detta år. Nästa gång jag slår igång jobbdatorn är det 2022. Men nu ska vi först ta oss igenom den här dagen och tyvärr måste jag arbeta till klockan 17. Men så mycket som jag har att göra så kommer det gå fort och sen har jag flera dagar, ja t.o.m veckor på mig att baka, fixa, planera och mysa.

Fredag, sista jobbdagen 2021 och allmänt en bra dag – Känns som att det är värt att fira lite extra.

Om det är fler som vill äta lite extra gott idag och kanske börja med en förrätt så kan jag tipsa om dessa goda sesamräkor. De är så goda så jag har hunnit äta dem två gånger senaste månaden. Så fräscht och gott!

Asiatiska sesamräkor

5 hg räkor med skal
1 msk sesamolja
0,75 msk rapsolja
lite flingsalt

sesamfrön, gärna rostade
parmesan, finriven
salladsblad

Skala räkorna, lägg dem i en skål med sesamolja och rapsolja.
Låt dra en stund, smaka av med lite salt

Fördela räkorna på salladsblad, strö över sesamfrön och parmesanost.
Servera.

Nu ska jag hitta nån lunch att äta idag innan jag fortsätter beta av min to-do-lista på jobbet. En av de bästa sakerna med att jobba hemma är att man kan äta god lunch även om det inte blir kvar rester till matlåda. Det går ju så snabbt och enkelt att fixa i ordning en omelett t.ex.

Det sämsta är att man jag ofta tar lunchen och även tekoppen framför datorn istället för att sitta vid köksbordet och ta en riktig paus. Fast jag får min paus de dagar jag tar en promenad vid lunchtid, så skönt med frisk luft, motion och LJUS. Tyvärr är jag inte så duktig varje dag.

Ha en underbar fredag och helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *