Påsk 2022

Påsken kom och gick, alltså en underbar högtid men den är så kort. Jag påskpyntar litegrann helgen innan påsk och plockar bort det på annandag påsk. Men sån lugn och härlig långhelg är det sällan man har – med eller utan pynt.

Vi började på skärtorsdag med att fira min syster som fyllde år några veckor tidigare, men några förkylningar fördröjde firandet. Som oftast på kalas börjar vi med bubbel och snittar. Det bästa jag vet!

Sedan blev det ugnsstekt lax med goda tillbehör och kvällen avslutades med mammas goda mandelmassatårta med grädde och bär.

På långfredag var den sen dags för första semifinalen för Luleå hockey och det gick ju inte så bra. Men det har vi redan glömt eftersom kommande 3 matcher slutade med segrar. Efter hockeyförlusten gick vi hem och åt en liten påskbuffé med det viktigaste.

På lördag, dagen med sämst väder, åkte vi till Ikea i Haparanda en snabbis och köpte lite nytt och roligt från köksavdelningen men även ett fint vitrinskåp till Idas rum. På vägen hem stannade vi och fikade hos Isak, Nattis och Rufus. Mysigt att få träffa dem alla.

Söndag grillade vi kyckling som vi åt med ugnsrostad delikatesspotatis, sallad och såser. Det kommer bli många fler sådana middagar det kommande halvåret. Se’n var påsken slut och vi har hunnit med en kortvecka på jobbet och haft ytterligare en solig och härlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *