Lime- och chilimarinerade räkor på chilichips

Fredag igen men i dag saknas fredagskänslan än så länge. Vi får hoppas den infinner sig snart för det är ju absolut bästa känslan. Älskar fredagar! Med lite gott att äta i kväll och vetskapen om att vi alla är lediga imorgon så blir det nog lite fredagskänsla trots allt.

Jag och Ida fick helt oväntat en dag hemma tillsammans. Jag är sjukskriven och Ida fick plötsligt en ledig dag då hennes skola är bombhotad och håller stängt hela dagen. Så vi ska försöka få till en mysdag och njuta av att vi båda är hemma och lediga tillsammans. Att det dessutom är en fredag gör det extra bra.

Vill ni ha något snabbfixat och gott till i kväll så kommer ett kanontips här. Jag brukar alltid föredra att använda räkor med skal då de är såå mycket godare än frysta skalade räkor eller räkor i lag. Men till den här rätten som kryddas ordentligt så funkar det faktiskt med färdigskalat och då går det ju så mycket snabbare att fixa i ordning också. Så passa på!

Lime- och chilimarinerade räkor på chilichips

0,5 dl olivolja
1 lime, både rivet skal och saft
1 tsk sambal oelek

chilipeppar 
cayennepeppar
flingsalt
1 burk räkor i lag eller samma mängd frysta
crème fraiche
chili
tacochips

Häll bort lagen från räkorna eller tina dem om du använder frysta (kom även ihåg att låta dem rinna av så att de inte är så blöta).
Blanda ihop olivolja, rivet skal och saft från lime och sambal.

Krydda med cayenne- och chilipeppar.
Lägg i räkorna och låt marinera i minst 1 timme.
Häll bort marinaden. Salta med flingsalt på räkorna.
Lägg ut tacochips på ett fat.
Lägg en klick crème fraiche på varje chips. Lägg några räkor överst.

Servera och njut!

Nu ska jag sätta igång den här fredagen med en morgonpromenad i solsken, men det verkar vara lite småkyligt då termometern visar nollgradigt. Men solen och ljuset gör en ju så lycklig. Sedan blir det städning för att få lite helgfint och för att få hjälp av Ida har jag mutat henne med en sushi-lunch. Bästa och godaste mutan 🙂

Ha en underbar fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *