Inspiration från Beirut Café

När jag och Leif var i Stockholm för några helger sedan åt vi på Beirut Café en av kvällarna. Jag och Olivia åt lunch där i somras och tyckte att det var jättegott och jag misstänkte att även Leif skulle gilla deras libanesiska mat. Och det gjorde han!

Eftersom vi har lite dålig koll på all meze och inte kunde bestämma vad vi ville ha så tog vi en avsmakningsmeny. Det började med en massa meze och sedan kom de in med ett fat med grillat kött, köttfärsrullar och kyckling. Vi var såå mätta och orkade inte alls äta upp allt. Tyvärr.

Så mycket gott och så mätta vi var efter att ha ätit av detta….
Vi blev ännu mättare efter att ha smakat av detta. Vi orkade absolut inte äta upp allt det här.

Förra helgen när det var grillväder, så ajvar- och citronmarinerade jag kycklingen innan vi grillade den. Med inspiration från Beirut Café där en av de godaste rörorna var en ajvarröra och det var mycket citron i deras matlagning. Så gott och fräscht!

Mat hemma med inspiration från Beirut Café

Måste bara berätta en kul grej från när vi var på Bierut Café. Restaurangen är uppdelad i flera ”rum” och i det rummet vi satt rymdes det inte så många bord, max 10. Vid ett av bordet satt en gammal kollega som jag inte har sett på flera år. Vi bor på områdena bredvid varandra i Luleå, men det är i Stockholm vi ses. Är inte det lustigt? (Vid ett annat bord satt skådespelerskan Marie Göranzon 🙂 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *