Bortskämd

Oj vad jag har blivit bortskämd två dagar på raken, med supergoda 3-rättersmiddagar. De var i helt olika smak, men båda så himla goda på sitt sätt. Jag som älskar mat och de flesta smaker älskar att bli bjuden på mat och prova nya rätter, kryddor och tillagningssätt.

Jag har fått en massa ny inspiration på rätter jag vill testa framöver när vi flyttar in köket igen. För nu är det mest grillat som gäller. Fast det blir kanske mat i köket den närmaste tiden trots allt, för när man kollar väderprognosen ser det inte ut som grillväder.

Sannas 20-årsmiddag

Välkomstdrink – bubbel
Chips med crème fraiche, löjrom och rödlök
Vattenmelon

Förrätt
Carpaccio av oxfilé eller rödbetor
med smetana- och prästostkräm, kapris, pinjenötter, parmesan och ruccola

Varmrätt
Ugnsstekt röding
Pressad potatis

Vitvinssås med löjrom
Smörstekta morötter
Gräddstuvad vitkål
Picklad rödlök
Inlagd gurka med ingefära
Sallad med äpplen, gurka, rädisor och dill

Efterrätt
Jordgubbstårta med rabarberkompott

Annas tjejmiddag

Förrätt
Bruchetta/crostini

med
Smält brieost och lufttorkad skinka

Burrata och kantareller

Varmrätt
Bang bang chicken med ris

Efterrätt
Kladdkaka med vaniljglass

Ja ni ser ju hur mycket gott jag har ätit under två dagar. Tror ni att en matnörd som jag har njutit?

Det blev faktiskt ingen matlagning för mig igår heller för då spontan-bokade vi bord på Pinchos till middag. Men i dag tror jag faktiskt att vi lagar och äter middag hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *