Löjrom och chips

Fredag och helg igen. Som jag ska njuta av några timmars ledighet. Det har varit en hektisk vecka och jag gjorde misstaget att kolla nästa veckas kalender och det lugnar inte ner sig. Till veckan ska jag även tillbaka till kontoret, kommer kännas så konstigt och ovanligt. Men kul att få träffa kollegerna igen.

I lördags hade vi finbesök av Leifs syster och hennes man som hade vägarna förbi och stannade över en natt. Så trevligt! Innan middagen bjöd vi på lite ost och en lyxtallrik tillsammans med min höstfavorit-drink, nämligen Applepie Martini. Jättegod drink men den passade inte så bra till osten märkte jag 🙂

Till löjrom funkade dock drinken bra. Men vad passar inte till löjrom?

Löjrom och chips

Chips
Löjrom
Crème fraiche
Rödlök
Dill

Strö ut chips på ett fint fat.
Klicka ut löjrom och crème fraiche över chipsen.
Strö över finhackad rödlök och dill.
Servera och njut.

Jag använde de lite krispigare lantchipsen så att de inte skulle bli så blöta och tråkiga för snabbt. Men det hade jag nog inte behövt oroa mig för eftersom det gick fort innan tallriken var rensad. De som inte gillar löjrom såg till att ta chips underifrån utan löjrom.

Jag valde vanliga saltade chips, men nästa gång väljer jag kanske en med smak. Gräddfil och dill borde ju funka kanon till detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *