Firade med mat o dryck hela da’n

Ute smattrar regnet mot fönstret och det har aldrig blivit ljust denna måndag. Men jag struntar i att det är en grå o tråkig måndag och tänker istället tillbaka till i lördags då vi firade en 50-åring nästan hela da’n. Hon fyllde år redan i början av augusti men i present önskade hon sig en dag med oss. Så det fick hon!

Jubilaren och ytterligare en började redan vid lunch med lite spa och ansikts-behandling, medan jag och en annan dök upp vid 2-tiden för Afternoon Tea på Savoy hotell här i Luleå.

Vilken positiv överraskning det var! Jag har provat deras Afternoon Tea för några år sedan, men den går inte att jämför med det här. Wow, vilken skillnad. Så mycket gott och så mycket att äta (vi orkade inte ens äta upp allt).

Ett 3-våningsfat fyllt med godsaker och en korg med scones, smör, grädde och sylt. Och en massa te förstås.

Ostar, oliver, kronärtskockor, hummus, hjortronsylt, skinka, grissini och två sorters snittar
Chokladdoppade jordgubbar, macarons i olika smaker och färger, nån citron-grej som jag inte smakade, en gluten- och laktosfri muffins till den överkänsliga.
Bresaola

När vi mumsat klart på alla godsaker, druckit upp teet och cavan så åkte vi hem till mig för att fortsätta äta o dricka. Vi började med lite rosa bubbel och popcorn medan vi väntade på att bli lite hungriga igen 🙂

Sedan dukade vi upp lax, kräftstjärtar, grönsaker, sushiris och såser så att var och en fick göra sin egna Poké Bowl. Uppskattat, fräscht och gott. Jag älskar Poké Bowls och skulle kunna äta det varje dag. Så enkelt att variera.

Sallad, sojabönor, rårivna morötter, gurka, koriander, mango, paprika, kräftstjärtar, citronmarinerad broccoli, sesamfrön, lax, tomater, picklad rödlök, sushiris, spanska charkuterier.
Som såser o dressing hade vi chilimajonnäs, Srirachamajo, japansk soja, Poké sauce, ponzu

Och självklart åt vi lite mer för det är ju ingen festmåltid om man inte har lite efterrätt och helst ska det vara choklad. Så en tallrik med chokladmousse, grädde och en massa bär orkade vi också. Jag skrapade dock bort grädden för jag vill inte mildra den goda chokladsmaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *