Krispiga kycklingben

Har veckan börjat bra för er? Helgen var lite för kort enligt mig, hann inte allt jag ville. Men jag hann vila så det är ändå okej med måndag och en ny vecka. Så fort som veckorna går så är det snart helg igen 🙂

Igår ville Leif testa en grej han sett och det var att hänga upp kycklingben på grillgaller före tillagning i ugnen. På det sättet så blev de väldigt krispiga. Annars är det risk att de ligger och kokar i sin egen vätska som de brukar släppa ifrån sig. Och då blir de inte speciellt krispiga 🙂

Krispiga kycklingben

kycklingben
grillkrydda
salt
peppar

ev. nån annan favoritkrydda
rapsolja

Blanda ihop kryddor och lite olja.
Gnid in kryddblandningen på kycklingbenen.
Häng upp benen på ett grillgaller.
Ställ in gallret med benen i 225 grader i ca 25 minuter.
Ha en en ugnsplåt med lite vatten i under benen där det kan droppa från kycklingen.

Krispiga kycklingben med ugnsrostad potatis & rödbetor och sallad

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är inte hösten min favorit-årstid, men jag måste ändå erkänna att det är ganska mysigt med alla tända ljus. Extra mysig frukost blev det i morse med tända ljus, helgbukett, macka och gott te. Perfekt med en lugn start på en stressig arbetsvecka.

En stressig vecka som nog ändå blir rätt rolig. Stress behöver inte betyda jobbigt och tråkigt som många kanske tror. Bara man hinner återhämta sig ibland så är det helt okej med stress och mycket att göra.

Imorgon ska jag stå och marknadsföra min arbetsgivare på en it-mässa för studenter. Allt för att locka fler till att börja jobba hos oss. En väldigt annorlunda men inspirerande arbetsuppgift. Jag tycker om variation och att prova nya saker, så jag tror att det kan bli en himla rolig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *